Honza Černý nespí

Honza Černý s Pavlem Kohoutem v tomto roce přesedlali na techniku té nejvyšší kategorie pro domácí mistrovství a mistrovství Evropy v podobě vozu kategorie S2000. S černou Škodou Fabia S2000 se mladíci představili na zasněžené rakouské Jänner Rally, ale také v Lotyšsku. Obě soutěže byly zařazené do seriálu ERC – mistrovství Evropy a všude příbrabmsko – pražská dvojice zanechala velmi dobrý dojem. Zejména čtvrté místo v Lotyšsku v těsné blízkosti těm nejrychlejším vzbudilo ohlas laické i odborné veřejnosti. Teď je ale několik týdnů klid a nejen fanoušci se ptají, co dělá Černý – Kohout?Honza Černý nespí

Foto: www.zlatyvolant.cz
Honza Černý byl v uplynulých týdnech vyhlášen jako jeden z nejlepších soutěžních jezdců současnosti v České republice, kdy v anketě motoristických novinářů s názvem Zlatý volant získal za rok 2012 třetí místo a postavil se tak vedle Jana Kopeckého a Martina Prokopa. Na mezinárodní scéně se jméno Jan Černý objevilo v seznamech prioritních jezdců Mezinárodní Automobilové Fderace FIA, což je velmi vybraná společnost těch nejlepších soutěžáků současnosti. Priorita FIA Honzovi Černému zaručuje nízké startovní číslo na soutěžích zařazených do evropských pohárů i v případě mezinárodních rally.Honza Černý nespí
Foto: Arturs Igavenš
Tou nejdůležitější činností, které se teď Honza Černý věnuje je zajištění financí pro další soutěže ERC mistrovství Evropy. „Rozhodně nespíme, celý tým maká jak to jenom jde. Auto je připravené na další soutěže, ale to nejzásadnější je sehnat dostatek finančních prostředků a to mě teď zaměstnává nejvíce. S účastí na nadcházející soutěži ERC na Kanárských ostrovech jsme ani v předběžném plánu před zahájením sezony nepočítali, je to příliš finančně náročné. Budu určitě soutěž sledovat na internetu a těším se hodně na Roberta Kubicu, ale fandit budu nejvíc Honzovi Kopeckému se Škodovkou, to je jasné. Pracujeme teď na zajištění dalších startů, ale výsledek teď ještě nemohu potvrdit. Ve hře je i účast na některých domácích soutěžích MMČR a teď momentálně zvažujeme, jestli se objevíme na Rally Šumava. Nic ale teď není jistého," uzavírá Honza Černý.Honza Černý nespí
Foto: Ivo Nesrovnal