Peugeot Černý Racing slaví po Barum Rally titul mistrů ČR

Dvě etapy Barum Czech Rally, která se právě skončila ve Zlíně, proletěli Jan Černý s Pavlem Kohoutem a Peugeotem 208 R2 jako nejrychlejší posádka bodující mezi dvoukolkami, přivážejí si cenné poháry za vítězství v kategorii 2WD a vítězství ve třídě 6. Cekově obsadili skvělé dvanácté místo absolutně. Při soutěži, která byla zařazená, jak do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, tak ERC mistrovství Evropy, se posádce Černý – Kohout dařilo skvěle prezentovat závodní vůz Peugeot 208 R2, který sváděl vteřinové souboje se soupeři na výkonnější technice. „Je to naprosto fantastický výsledek. Podařilo se nám zvítězit na Barum Rally v nesmírně silné konkurenci a bodový zisk znamená, že jsme v předstihu obhájili titul mistrů České republiky v rally. Byla to velmi dlouhá a náročná rally a naše auto obstálo skvěle, bez technických problémů. Celý tým podával perfektní výkon a odrazilo se to v pohodě a klidu, který jsme na závodění měli. Chci moc poděkovat všem, kteří měli nějaké přičinění na našem startu, především společnosti Peugeot Česká republika, tátovi, všem partnerům a celému týmu. Je to pro nás všechny velká odměna, že můžeme předčasně slavit titul mistrů republiky s Peugeotem,“ radoval se v cíli Barum Czech Rally Jan Černý.Peugeot Černý Racing slaví po Barum Rally titul mistrů ČR

Ivo Nesrovnal
Barum Czech Rally Zlín tak přinesla posádce Peugeot Černý Racing týmu kýžený zisk titulu mistrů ČR v rally kategorie 2WD, což byl cíl projektu Peugeot Černý Racing týmu v roce 2013. Cesta k této metě ale nebyla vůbec jednoduchá a to ani zde na Barum Rally. „Rozhodující náskok jsme si vytvořili v první etapě, kdy jsme jeli totální maximum svoje, i vozu. Nechtěli jsme nijak taktizovat. To se povedlo, a potvrzuje to i absolutně deváté místo na rychlostní zkoušce Troják. Dnes, ve druhé etapě, jsme ráno vyrazili na mokré a místy hodně zrádné rychlostní zkoušky a cílem už bylo udržet si náskok ze soboty. Nemohli jsme ale polevit nějak výrazně, protože ve hře byly ještě bonusové body za etapu a ty jsou pro nás také důležité. Nakonec vše maximálně vyšlo a jsem šťastný. V Příbrami to bude pořádná oslava,“ předpovídá mistr České republiky v kategorii 2WD, Jan Černý.Peugeot Černý Racing slaví po Barum Rally titul mistrů ČR
Ivo Nesrovnal
Jak říkají znalci, tak obhajoba titulu je vždy složitější než jeho první zisk, a tak má tento úspěch a vítězství na Barum Czech Rally pro celý Peugeot Černý Racing tým velkou váhu. Celý tým děkuje všem fanouškům za velkou podporu, intenzivní fandění a na viděnou na poslední soutěži MMČR sezony 2013 – Rally Příbram.Peugeot Černý Racing slaví po Barum Rally titul mistrů ČR